sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Pieniä sieviä lahjoja

On yhdentekeviä pikkujouluja, joissa odottaa saavansa talon puolesta mahdollisimman paljon syödäkseen ja enemmän juodakseen, ja joissa käydään esittäytymässä ykköset yllä, ja väännetään pepsodent hymyä puolituntemattomien ihmisten edessä, kun he kertovat yhden tekevää tarinaa jostain täysin jonninjoutavasta valaistumispyhiinvaellusmatkasta maapallon keskipisteeseen, ja sitten ne vaan puhuu puhuu ja puhuu ja et saa sanottua sanaakaan tai edes nyökättyä tähän väliin, että voisit luikerrella jonnekkin pylvään taakse piiloon huutamaan mielessäsi, että "MITÄ IHMETTÄ MÄ TÄÄLLÄ TEEN?!". Argh.


Ja sitten on niitä pikkujouluja, joihin kutsut ne rakkaimmat ystäväsi. Olit nähnyt heitä useammin tai harvemmin, juttu jatkuu aina siitä, mihin se viimeksi jäi. Ja voitte nauraa yhdessä näille stressaaville näyttäytymisbileille, joissa tärkeimpiä puheenaiheita on kenellä on aito Luikkari Vuittoni ja kenellä ei. Voitte istua kynttilöiden lämpimässä leiskussa ja juoda mukikaupalla punaviiniglögiä. Eikä tarvitse lähteä minnekkään, ja vielä parempaa, ei tarvitse jonottaa aamuyöllä taksia pakkasessa takaisin kotiin. Ne juhlat jäävät parhaiten mieleen. Silloin haluan panostaa syömiseen ja juomiseen, tarjoiluun ja ulkoasuun ja viihtyvyyteen. Tärkeintä ei ole se, että kuinka monta viinipulloa saadaan kumottua. Ihania ystäviä on myös kiva lahjoa.

Yläkulmassa oleva metallinen lumihiutale on haaraniitti, joulukoristeet ovat siirtokuvia ja tekti tarrapohjainen.
Korttipohja hieman kupruilee, koska päällystin sen helmiäisvärillä ennen muun koristuksen liimaamista. Punaiset helmet ovat haaraniittejä. Suihkutin tagiin  petrolinsinistä helmiäissuihketta, jolloin siihen jäi hauskoja tummia varjoja. Teksti on leimattu mustalla leimasinvärillä ja sen päälle on piirretty musta kimalleliima. 

Pitsikuvio on tarranauhaa. Kultaiset napit ovat haaraniittejä. Teksti on leimattu kultaisella leimasinvärillä ja kultaisella kohopulverilla.

Kun annan lahjoja, haluan koko ensivaikutelman olevan mietitty sen ihmisen mukaan, kenelle lahja tulee. Haluan, että lahjan saaja tuntee itsensä tärkeäksi, koska olen käyttänyt aikaa myös lahjapaperin miettimiseen tai muuhun koristeluun ja vaikka lahja itsessään ei olisi rahallisesti arvokas, kaunis paketti ja koristeellinen kortti tekee siitä arvokkaamman. Rakastan korttien askartelemista, ja melkein kunnon koristeltu kortti on yksinäänkin todella hyvä lahja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti