lauantai 20. huhtikuuta 2013

Cookie Jar

Sain joululahjaksi hauskan keksipurkin! Olin laittanut sen kaappiin odottamaan jotain spesiaalitilaisuutta, mutta pari päivää sitten Suikkanen löysi sen ja sanoi parasta ennen päivämäärän lähestyvän uhkaavaa vauhtia!! Lauantai on karkkipäivä, tai noh, jos tätä nyt voi karkiksi edes sanoa. Tämä on nähtävästi jonkun virolaisen firman keksintö, mutta täytyy myöntää että ihan mielettömän hyvä! Jotenkin ihan mielettömän söpö purkki värityksineen päivineen ja kun jauhot, kaakaojauho, kaurahiutaleet ja valkosuklaarakeet ovat laitettu purkkiin kerroksittain, on se aika makeen näköinen. Eli kaikki kuivat aineet yhdessä kasassa. Ja mielestäni todella hyvä lahjaidea ystävälle ja varsinkin leivonnan ystävälle.



Valmistusohjeet löytyivät myös suomeksi ja olivat todella yksinkertaiset. Eli kokemattomampikin leipoja ei voi olla onnistumatta. Uuni 200 asteeseen, 1 kananmuna, 100 g sulatettua voita ja vaivataan käsin sekaisin. Pyöritellään pikku pyöryköiksi ja paistetaan uunissa just eikä melkeen 10 minuuttia. Ja voilá. Koko valmistukseen meni vajaat puoli tuntia ja ihmettelin miten pääsin niin vähällä sotkulla, kun ei itse tarvinnut mittailla suklaita ja jauhoja erikseen. Mä saan aina työtasot näyttämään lyhyessä ajassa siltä, että siellä olisi leivottu ja laitettu ruokaa seinillä ja lattioilla.



Yhteensä 26 keksiä sain pyöriteltyä vaikka purkissa luki 17-20 keksistä. Enkä mielestäni edes tehnyt kovinkaan pikkuisia palleroita. Mutta eivät palaneet uunissa kuitenkaan. Taikina kuitenkin levisi ja turposi, että siksi nyt näyttävät isommilta mitä oikeasti olivat. Nähtävästi siis toimivat ihan minkäkokoisina tahansa. Eli oman maun/suun mukaan. :)

Kutsuin keksien maistajiksi hyvän tyttökaverin pikkuisen tyttärensä kera. Kyllä pikkuleipä maistui pikkutytölle. :)

Siis mä ihastuin kerta heitolla. Mistä näitä saa lisää?? Tietääkö kukaan tai onko muilla kokemuksia kyseisen firman tuotteita? En ole nimittäin itse törmännyt ikinä näihin lähikaupoissa taikka isommissakaan marketeissa. Tai jos niistä löytyy niin olen kulkenut kyllä todellakin laput silmillä.

T

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti