maanantai 4. maaliskuuta 2013

Kohokuviointia

Askarteluja tehdessäni, olen tehnyt kohokuviointia pelkästään leimasimilla ja kohopulvereilla. Kohokuviointia voi tehdä monella eri tavalla, mutta en ole niitä päässyt kokeilemaan. On olemassa monen merkkistä leikkaavaa-leimaavaa-stanssaavaa-painavaa laitetta, eikä niistä oikein tiedä mihin sitä pätyisi. Yleensä tollasilla askartelukoneilla hinnatkin on aika huimaavat, plus siihen mukaan kaikennäköiset uudet lisäosat ja kuviot. Halusin kuitenkin päästä kokeilemaan jotain uutta, koska kyllä askarteluunkin kyllästyy kun tekee aina samanlailla leimailut ja koristelut. Haasteita, haasteita! :)

Fiskarsilla on ihan älyhyviä askartelutarvikkeita! Ja myös kohtuuhintaisia juuri tälläiseen harjoittelemiseen ja kokeiluun, mutta niitä pystyy silti päivittämään ja saa just niitä uusia lisäosia. Shape Boss on kohokuviointialusta, johon laitetaan päällekkäin kaksi identtistä kalvoa, joihin on leikattu kaikenlaisia kuvioita. Oranssit tapit kiinnitetään haluttuun kohtaan, että kalvot pysyvät paikallaan.


Paperi/kartonki ujutetaan kalvojen väliin sen kuvion alle mikä halutaan kuvioida. Jos paperissa toinen puoli on esimerkiksi kimalteleva (niinkuin tässä tapauksessa) ja kuvion haluaa juuri sille puolelle, on kimalteleva puoli oltava vasten alustaa. Sitten käydään kuvio läpi kohokuviointikynällä kevyesti painaen. Ensin paksummalla pallolla ja sitten ohuemmalla.


... ja voilá!

Kynsihuolto olis ihan jees.
Toinen hauska uusi lelu, tai pikemminkin lelut, on Fiskarsin kohokuviolevyt! Näillä saa aikaan isompaa ja yhtenäisempää pintaa, jos haluaisi kuvioida vaikka kokonaisen A6-kokoisen korttipohjan! Tuossa näkyy nyt neljä levyä, mutta hankin niitä aika ison läjän. :D Ja jokaisessa levyssä on molemmilla puolilla eri kuvio.


Paperi/kartonki asetetaan taas haluttuun kohtaan, ja se puoli jolle koholla olevan kuvion haluaa, laitetaan vasten levyä. Työkalulla käydään alue läpi pienin pyörivin liikkein.


... ja tadaa!


Oon näistä aika innoissani ja kehittelen jo päässäni hauskoja kortti ideoita mihin näitä voisi käyttää! Varmasti näkyy jo seuraavissa väsäyksissä.

Ei mulla muuta!

T

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti