sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Suklaaruudut

Mulla saikuttaminen jatkuu ja jatkuu, siitä syystä blogi ei ole saanut ansaitsemaansa huomiota viikkoihin! Johan tässä on 1,5 kk ollu jo jos jonkinmoista terveysongelmaa. Musta jo ihan tuntuu, että musta on tullut ihan epämiellyttävä ja kurja tyyppi, kun sairastelu turhauttaa ja ei voi tehdä paljon mitään, eikä varsinkaan voi elää sitä omaa normaalia arkirutiinia, että jaksais olla reipas. Ja aina kun joku kysyy nykyään mitä mulle kuuluu, vastaus on että "ihan paskaa". Ei pahemmin jeesaa muiden lohduttelut siitä, että kevät on tulossa ja että aurinko paistaa, vaikka kaikki tottakai yrittävät vain auttaa.

*Huokaus*

No mutta kyllä se toivottavasti vielä iloksi muuttuu! :) Ja jotta tuntisi saaneen jotain aikaiseksi, ajattelin tavata edes hetken verran ystäviä rauhallisissa merkeissä. Treffataan aina jonkun ystävän luona, juorutaan kaikkien kuulumiset pöydän äärellä ja napostellaan jotain hyvää. Ajattelin tehdä jotain ihanan, ällöttävän hyvää ja makeaa juorukerhon kokoontumiseen.

Suklaaruutujen resepti on Valion ja Kinuskikissan sivuilta, mutta hieman yhdisteltyinä.

Ohje:

Pohja

3                     munaa
2 ½ dl              sokeria
4 ½ dl              vehnäjauhoja
2 tl                   leivinjauhetta
2 tl                   vaniljasokeria
4 rkl   kaakaojauhetta
150 g  voita
1 ½ dl              maitoa

Valmistusohje:

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet. Sulata voi, lisää siihen maito.
Anna jäähtyä. Sekoita muna-sokerivaahtoon vuorotellen kuivat aineet ja voi-maitoseos.

Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 200 asteessa 15 min. Ota pohja uunista, vedä leivinpapereineen pöydälle, mutta älä kumoa.

Tee haluamasi kuorrute.

Ohje:

Tumma suklaakuorrute:

130 g tummaa suklaata
1 dl kuohukermaa

Maitosuklaakuorrute:

130 g maitosuklaata
¾ dl kuohukermaa

Valkosuklaakuorrute:

200 g valkosuklaata
½ dl kuohukermaa

Paloittele suklaa lautaselle ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen.

Lämmitä kerma kattilassa. Kerma ei saa lämmetä kiehumispisteeseen, mutta sen on
syytä olla selvästi kättä lämpimämpää. Testaa tarvittaessa sormenpäällä lämmityksen
edetessä. Ota kattila liedeltä ja kaada suklaasula joukkoon.

Sekoita tasaiseksi. Sekoittamisessa voi käyttää apuna muovista vispilää. Kuorrutteen voi
laittaa vielä hetkeksi liedelle miedolle lämmölle (lieden jälkilämpö riittää) ja sekoittaa,
kunnes rakenne on täysin sileä. Voit lisätä joukkoon myös nokareen voita kiiltoa lisäämään.

Jäähdyttele kuorrutetta jonkin aikaa samalla sekoitellen. Kaada kuorrute sitten kakkupohjan
päälle.

Tasoita lastalla tai palettiveitsellä. Halutessasi voit koristella pinnan nonparelleilla, suklaalastuilla tai pähkinärouheella. Anna kuorrutteen jähmettyä jääkaapissa.


Ja on se jännä juttu, että joka kerta kun koitan tehdä jotain leipomisjuttuja tai vain jotain vähän erikoisempaa ruokaa, tulee jotain ihme mutkia matkaan. Tässäkin tapauksessa kuorrute ei mennyt ihan niin kuin piti. Liedellä kermaa lämmittäessäni ihmettelin että mikä ihmeen haju täältä tulee. Ihan kuin olisi ollut joku kaasu tai metalli joka palaa. Sekoitettuani sulaa suklaata joukkoon, huomasin että koko kattilahan on ihan väärällä liedellä, olin laittanut ihan toisen levyn päälle ja sekoitellut kylmää kermaa peläten että se alkaa kiehumaan ja palaa pohjaan.. Tästä syystä kuorrute hieman levähti ja jäi kokkareiseksi ja ei kerennyt jähmettyä kunnolla. Jaaha...

No,mutta onneks oli hyvää ja kaveritkin oli iloisia että jaksoin huonosta olosta huolimatta tulla niitä tapaamaan ja leipoa ihan niitä varten. Onneks on henkilökohtainen autokuski, niin pääsi pellin kanssa näppärästi ovelta ovelle ja tuli vielä hakemaankin. On se Suikkanen hyvä mies. Palkinnoksi se sai loput herkut.

T

2 kommenttia:

  1. Kurjaa tuo sairastelu! Paranemisia !

    Itellä kyllä leipoessa yleensä sattuu ja tapahtuu, mut onneksi yleensä leivokset on kuitenkin syötäviä :D

    VastaaPoista
  2. joo niin mullakin. mä ainaa päässä kuvittelen sellaset valokuvaukselliset luomukset mut todellisuus on aina vaan joku epämääräinen kasa :D

    VastaaPoista